odjeli

Jelica Kuzmin, prof. savjetnik, rođena je u Iloku. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završila je u glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, u klasi prof. Vilme Klajner, a diplomirala je 1978. g. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Ladislava Šabana. Od te godine započinje i svoju pedagošku aktivnost na GŠ Pavla Markovca, gdje je od 1997. g. pročelnica odjela za klavir i orgulje. Brojni učenici prof. Jelice Kuzmin osvajali su mnoge nagrade u zemlji i inozemstvu te nastavljali muzičku naobrazbu na zagrebačkoj MA i drugim uglednim glazbenim akademijama, npr. na Visokoj školi za glazbu u Grazu, Mozarteumu u Salzburgu, Bloomington University Indiana i Miami University of Music Florida te Državnoj visokoj školi za glazbu u Karlsruheu.
Jelica Kuzmin dobitnica je godišnje nagrade HDGPP-a za visoka pedagoška postignuća. Nekoliko je puta sudjelovala u radu ocjenjivačkih sudova na državnim i međunarodnim natjecanjima. Kao aktivna članica EPTA-e Hrvatska sa svojim je učenicima sudjelovala na kongresima u Norveškoj i Mađarskoj. U zajedničkom radu s kolegama postigla je veliki uspjeh podučavajući klavir četveroručno, šesteroručno i klavirski duo.
Jelica Kuzmin pokrenula je međunarodno natjecanje Etide i skale te osnovala Udrugu roditelja "Leopold Mozart", koja vodi brigu o Zagrebačkom komornom orkestru ZOKOR i organizira koncerte diljem Europe, a čija je prof. Kuzmin predsjednica.

joomla template 1.6